Commodore 64

Tillhör du också generationen som i ungdomens dagar satt nere i källaren med ditt nya Commodore 64 och timme efter timme spelade de olika spelen som fanns tillgängliga? Impossible mission, world games och Last Ninja. När man hörde föräldrarna gå ut för att handla eller rasta hunden eller liknande så stängdes snabbt spelet ned och sedan laddades Samantha Fox Strip poker eller Sex games. Ja tittar man på hur dessa spel ser ut idag så är det inte så imponerande men på den där tiden var det där väldigt vågat för oss ynglingar som precis fått vår första speldator.

Nu förtiden är spelen helt annorlunda och betydligt mer grafiska och sexgames som var väldigt spännande då har helt fallit i glömska och skulle man vara ute efter den typen av spel i dagsläget så finns det betydligt mer välgjorda varianter. Vill man dock drömma sig tillbaka till bättre tider där spelen kanske inte alltid var så snygga men innehöll andra kvaliteter som gjorde det jätteroligt att sitta och spela dagarna i ända så kan man göra det utan några större problem. Det enda som behövs är en modern dator och en Commodore 64-emulator. Vår rekommendation är CCS64 som är en stabil och enkel emulator. Den har stöd för savestates vilket är otroligt skönt när man spelar dessa gamla spel där kontrollen inte är den bästa.

Gällande spel till Commodore-emulatorn så gäller samma sak här som till Nintendo. Det går bra att ladda hem spel via piratebay. Sen är det bara att spela tills fingrarna blöder.