Nes och Snes

Gillar du gamla Nintendospel men saknar en spelkonsol att spela på? Inget att oroa sig över. Det finns gott om bra emulatorer för att spela dessa spel på datorn eller i mobilen.

Om du vill spela Nintendospel på datorn så rekommenderar vi FCE som finns att ladda hem här. När det sedan är installerat är det dags att hitta spel. Det enklaste sättet är att gå till Priatebay och söka på nes roms. Det finns flera olika packs med i stort sett alla spel som går att få tag på.

Vill man spela i mobilen, utan att vara något supergeni när det kommer till att modifiera och fixa mjukvara är det enklaste att ladda ned något emulator från playstore. Det finns flera emulatorer. Nostalgia.NES är helt okej och även gratis. Finns också en som heter NES Emulator som är gratis. Vill man slippa reklam får man betala några kronor vilket det absolut kan vara värt. Spelen kan du fortfarande ladda hem från piratebay.

Är man istället sugen på spel till Super Nintendo så rekommenderar vi Snes9x som kan laddas hem från deras websida. Det finns också att ladda hem gratis från playstore. Samma sak gäller här. Spelen hittar man lättast via piratebay. Det går också att söka på google efter roms att ladda hem. Däremot kan man med fördel vara lite försiktig där eftersom många gamla sidor som innehåller Nintendospel och liknande har varit föremål för att sprida trojaner, spyware och liknande. Det är därför helt enkelt säkrare att bara ladda hem en .zip från piratebay.